Kras-Mij-Fit Actie

 

Gezonde kinderen presteren beter

Omdat gezonde voeding en bewegen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, leveren de Fruitvriendjes gezonde tienuurtjes op basisscholen én organiseren ze sportieve en educatieve activiteiten. De activiteiten stimuleren de kinderen om te bewegen, na te denken over het belang van gezonde voeding en vooral veel plezier te hebben.

De Kras-Mij-Fit Actie

Samen bewegen, leren, ontdekken én geld inzamelen voor schoolfruit. Dat is wat de Kras-Mij-Fit Actie inhoudt. De actie bestaat uit 3 onderdelen:

  • DONEREN = De kinderen en hun ouders/verzorgers vragen aan familie, vrienden en buren om één of meerdere vakjes open te krassen op de papieren of digitale kraskaart. Men doneert een bedrag van € 1 tot € 4 of meer aan de fruitpot van de school.
  • BEWEGEN = Als sportieve tegenprestatie doen de kinderen een van-kas-tot-klas-parcours tijdens de gymles of als extra beweegactiviteit op school. Tijdens dit parcours ontdekken de kinderen spelenderwijze welke weg het fruit aflegt van de fruitteler tot de klas waar het fruit klassikaal wordt genuttigd.
  • LEREN = Jong geleerd is oud gedaan! Een voorbereidende les over voeding maakt de cirkel rond. Deze les brengt het thema duurzaamheid onder de aandacht. Kinderen leren welke impact voeding heeft op het milieu.

Het van-kas-tot-klas-parcours is geschikt voor alle groepen

Tijdens dit parcours moeten de kinderen samenwerken, een quiz oplossen over voeding en fysieke opdrachten tot een goed einde brengen. De Fruitvriendjes hebben een kant-en-klaar parcours uitgewerkt. Dit vraagt bijgevolg weinig voorbereidingstijd van de leerkracht. Er zijn 2 varianten beschikbaar waarvan de moeilijkheidsgraad is aangepast aan de leeftijd:

Communiceer de Kras-Mij-Fit Actie

We helpen u graag met de communicatie van de Kras-Mij-Fit Actie door middel van een compleet informatiepakket. Op deze pagina kunt u de documenten downloaden, de tekst aanpassen waar nodig en de communicatie digitaal delen en/of meegeven aan de ouders/verzorgers en de leerkrachten.

 

Wilt u uw school aanmelden of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.